Home and Garden

The Forest House Disappears Into Its Natural Surroundings

the-forest-house-disappears-into-its-natural-surroundings

The Forest House in Truckee, California, designed by Faulkner Architects, is located on two acres in the Martis Valley near the north shore of Lake Tahoe. The 4,500 square foot four bedroom residence uses a simple rectangular floor plan that minimizes the impact on the grounds and shows the beauty of the mixed forest of Jeffrey and sugar pine and the white and red fir trees around it.

The elongated, south-facing rectangle collects solar energy to supply the house with electricity in winter. Radiant heat, improved glazing and insulation all contribute to the house’s low carbon footprint.

The exterior has a rain cover made of ebonite steel, which protects the endangered parts of the house with wooden frames from wildfire. The path to the entrance follows the shape of the house and connects your experience with the surroundings before entering. A translucent green pane of glass marks the entrance with color and nods to the tone of the surrounding evergreen forest.

The architects bring the outside area in with the continuation of design elements that reflect the surroundings of the house, such as unfinished ceilings and floors made from reclaimed teak, a covered terrace that connects the living area with the outside area with a sliding glass door, and three-dimensional skylights that connect Wrap around From the roof to the wall, so that natural light flows in during the day and the eyes are directed at the stars at night.

At the top and bottom, you’ll notice cutouts that hide lights and sprinklers, giving the house a clean look.

Other materials include slab concrete, white plaster, and cut basalt stone floors.

Photos by Joe Fletcher.

Source

0 Comments
Share

Robert Dunfee